Čo vypovedá mesiac vášho narodenia o vašom zdraví

24.11.2018 19:57

Oficiálna veda hovorí, že dátum nášho narodenia nemá žiadny vplyv na naše životy a zdravie. Ale niektorí vedci s otvorenejšou mysľou zistili, že skutočne existuje súvislosť medzi ročným obdobím, kedy sa narodíte a vaším budúcim zdravím a náchylnosťou na niektoré ochorenia.

Poďme sa teraz pozrieť na to, ako vás a vaše zdravie ovplyvňujú jednotlivé kalendárne mesiace.

Január

Ľudia narodení v tomto mesiaci majú sklony k depresii a výkyvom nálad.

Okrem toho často trpia migrénami, majú zvýšené riziko srdcových infarktov, zápchy a žalúdočných vredov.

Február

Ľudí narodených vo februári často trápi trombóza krvi, srdcovo-cievne ochorenia a problémy so štítnou žľazou.

Marec

Prílišná energickosť je typická pre tých, ktorí sa narodili v marci.

Naproti tomu je pre ne tiež príznačný nábeh na astmu, srdcové ochorenia, reumatizmus, zápchu, artritídu a očné katarakty.

Napriek pomerne veľkej palete možných ochorení sú marcoví ľudia výrazne optimistickí.

Apríl

Ženy aj muži narodení v apríli sú často postihnutí astmou, ochoreniami štítnej žľazy, osteoporózou a zápalmi priedušiek.

Máj

Astma, depresia, osteoporóza a zápcha sú najčastejšie ťažkosti, ktoré trápia ľudí narodených v tomto inak zrejme najkrajšom mesiaci v roku.

Jún

Pre osoby narodené v júni je príznačná zvýšená miera výskytu cukrovky, astmy, alergií, zažívacích ťažkostí a rednutie kostí.

Ich ďalším častým trápením bývajú psychické problémy a depresia.

Júl

Ľudia, ktorí sa narodili v júli bývajú pomerne zdraví, no potrápiť ich môže hlavne artritída, astma a bolesti krčnej chrbtice.

August

Ak ste na tento svet prišli koncom leta v auguste, potom si dávajte pozor prevažne na osteoporózu, reumu, štítnu žľazu a astmu.

September

Septembroví ľudia bývajú pomerne impulzívni, príčina čoho sa pripisuje výraznému skracovaniu dní a slnečného svitu v tomto ročnom období.

Ohrozuje ich tiež osteoporóza a astma.

Október

Pre ľudí narodených v októbri sú príznačné migrény a problémy so štítnou žľazou. Pozornosť by mali venovať aj hladine cholesterolu v krvi a nábehu na astmu.

November

Ľudí, ktorí prišli na svet v novembri, neskôr v živote zvyknú potrápiť kožné problémy, ochorenia srdca, štítna žľaza, infarkty a zápcha.

December

No a pre tých, ktorí sa narodili koncom roka v decembri, sú typické depresia, srdcovo-cievne ochorenia a očné katarakty.