Detoxikácia

14.07.2016 14:22

Jednoduché spôsoby každodennej detoxikácie

1. Začnite deň s pohárom vlažnej citrónovej vody. Pomôže vám prepláchnuť trávenie, rozprúdiť krv a naštartovať vylučovací systém.

2. Pite denne čerstvo pripravenú zeleninovú šťavu.

 3. Vyraďte zo svojej stravy nezdravé toxické oleje a miesto nich používajte napr. extra panenský olivový olej, kokosový, tekvicový, či konopný olej.

4. Pite zelený čaj a bylinkové čaje,ktoré vám pomôžu zbaviť sa toxínov.

5. Zaraďte do jedálnička veľa surového ovocia a zeleniny.

6. Obmedzte alebo úplne vylúčte príjem bieleho cukru. Biely cukor extrémne prekysľuje a je priam lahôdkou pre kvasinky. Menej škodlivou alternatívou je hnedý trstinový cukor, alebo uprednostnite javorový sirup, stéviu alebo med.

 7. Obmedzte konzumáciu bielej múky a bieleho pečiva. Biela múka zaťažuje tráviaci systém, prekysľuje organizmus, komplikuje vyprázdňovanie a môže viesť k poruchám trávenia. Namiesto bielej môky používajte rôzne druhy celozrnnej múky, pohánkovú, či špaldovú múku, kukuričnú prípadne ryžovú.

8. Nezabúdajte na probiotické kultúry, ktoré sa nachádzajú v bielom jogurte, kefíroch, acidofilnom mlieku alebo sú k dostaniu vo forme kvalitných výživových doplnkov. Tieto probiotické kultúry vám pomôžu udržať zdravie čriev a tým položíte základ pre silný imunitný systém.

9. Nezabudnite na cesnak. Je to silný antioxidant, pri pravidelnej konzumácii prospieva srdcu, znižuje krvný tlak, preventívne pôsobí proti kôrnateniu ciev a usádzaniu tukových čiastočiek v tepnách. Čistí krv, pretože povzbudzuje vylučovanie škodlivých látok z tela. Znižuje jej zrážanlivosť a tým predchádza infarktu a mŕtvici. Zabezpečuje intenzívnejšie prekrvenie mozgu, čo zlepšuje pamäť a myslenie. Z jedálnička by cesnak nemali vylúčiť ani diabetici, lebo dokáže znižovať hladinu cukru v krvi.
 

PREČISTITE SA OD TOXÍNOV V PRIEBEHU 3 TÝŽDŇOV. BUDETE POTREBOVAŤ LEN 2 VECI!

Napísané 29/10/2014 - Ing. Lukáš Juriček.

Mám 28 a som presvedčený o tom, že v čase, keď boli moji rodičia v mojom veku, tak určite nezaťažovali svoje organizmy tak nekvalitnou a mŕtvou stravou plnou chémie, ako je tomu dnes.

Potrebujeme očistu!

V ZDRAVOM ČREVE ZDRAVÝ DUCH

Veď minimálne tak, ako sa staráme o dvoje domy, byty, či autá, by sme mali dbať aj o pravidelnú údržbu vlastného tela a to nielen zvonku, ale najmä zvnútra. Nevynímajúc hrubé črevo, čističku organizmu. Pretože len čisté a zdravé hrubé črevo je základným predpokladom zdravia a kľúčom ku kráse.

A teraz hneď ruku na srdce!

Koľko ľudí vo vašom okolí trpí chronickou únavou, depresiami, či kožnými problémami? Koľko ľudí ma oslabenú imunitu a po závane čo i len slabého vetríka vyhľadáva poslušne svojho obvodného lekára? Alebo koľko ľudí trpí na kadejaké formy alergií? A v tomto zozname by sa dalo smelo ešte pokračovať.

Základom dobrej kondície a aj pekného vzhľadu je optimálny stav hrubého čreva.

Veď si len predstavte všetku tú potravu, ktorú ste skonzumovali, ako vo vašom čreve hnije a kvasí a nemôže byť vypudená z tela von.

Vedci dokázali, že len v hrubom čreve dospelého človeka sa bežne nachádza 3 až 5 kilogramovnestrávených a usadených zvyškov potravy! Dosť desivá predstava, hlavne keď si uvedomíme, že na hrubé črevo je napojená väčšina orgánov a že rakovina hrubého čreva je hneď po rakovine pľúc druhou najsmrtelnejšou formou rakoviny.

 

BALZAM PRE NAŠE ČREVÁ

Preto je pre väčšinu z nás priam nevyhnutná očista čriev. A priam ako stvorený na takúto očistu je jednoduchý a aj cenovo dostupný recept, na ktorý budete potrebovať len 2 ingrediencie:
1. ľanové semienka
2. kefír

A jediné, čo potrebujete urobiť, je konzumovať kefír s pomletými ľanovými semienkami namiesto vašich zaužívaných raňajok.

PRÍPRAVA A KONZUMÁCIA KEFÍROVO-ĽANOVÝCH RAŇAJOK

Prvý týždeň začnite raňajky s jednou polievkovou lyžicou pomletých ľanových semienok primiešaných do 100 ml kefíru. Počas druhého týždňa navýšte dávku na 2 polievkové lyžice na 100 ml kefíru. A tretí týždeň ukončte 3 polievkovými lyžicami pomletých ľanových semienok zmiešaných v 150 ml kefíru. Môžete k tomu pridať lyžičku medu a škorice na dochutenie.

Po troch týždňoch by malo byť vaše črevo čistejšie a zdravšie a vaše telo vitálnejšie a krajšie.

Samozrejme, že tieto dávky sú len orientačne a že si ich môžte upraviť podľa individuálnych možnosti, schopnosti a potrieb. Spestrením takýchto raňajok môže byť aj med alebo javorový sirup.

V priebehu 70 rokov života prejde črevami približne 100 000 kilogramov jedla a 40 000 litrov tekutín. Úctyhodný výkon, že?

 

2 DÔLEŽITÉ RADY NA ZÁVER

1. Ľanové semienka nekonzumujte vcelku, pretože len prejdú nestrávené vašim tráviacim traktom a taktiež ich nemelte do zásoby, pretože rýchlo podliehajú oxidácií. Konzumujte výhradne len a len čerstvo pomleté ľanové semienka.

2. Celá táto 3-týždňová detoxikačná minikúra vám bude nanič, ak nezásobíte svoje telo dostatočným množstvom tekutín. Človek potrebuje denne vypiť zhruba 3-4 dcl tekutín na 10 kg hmotnosti. A nie, nie je to veľa. A nie, do celkového množstva sa nezarátava žiadna káva, pivo a ani mlieko. Samozrejme toto odporúčané množstvo môže byť v závislosti od teplotných podmienok a fyzického výkonu aj vyššie.